Figyeld Meg Az Egészséged

Az alkalmazás célja, hogy segítsen nyomon követni az egészségedet egyes biológiai jelek megfigyelésével. Ilyen tünetek például méhnyaknyák, a vérzés, egyéb fizikai tünetek, pl. alhasi fájdalom, pattanások vagy az érzelmi tünetek, pl. depresszió, hangulatingadozás, stb. Ezek a biológiai jelek a ciklus során fellépő hormonális változások jelzései. Ezért fontos, hogy megtanuld, hogyan kell a megfigyeléseket vezetni.

Ahogy az alkalmazás segítségével jegyzed a megfigyeléseidet, elkezded látni a ciklusod mintázatát. Minél több ciklust figyelsz meg, annál világosabban fogod látni e mintát.

Néhány olyan tény, amit a ciklusod figyelése által meg fogsz tudni határozni:

  • ciklusod átlagos hossza
  • vérzésed minősége és hossza
  • az ovuláció pontja minden egyes ciklusodba
  • a luteális fázisod hossza

Screen-Shot-2017-08-03-at-5.41.43-PM

Mit árul el a ciklusod? 

Ciklusod átlagos hossza

Kutatások szerint az átlagos ciklushossz 24-36 nap között van. A hosszabb vagy rövidebb ciklusok hormonális egyensúly hiányára utalhatnak. Erősen ajánljuk egy FEMM orvos vagy Femm klinika felkeresését, ha az átlagos ciklushosszod jelentősen eltér a normálistól.

Mi van, ha általában normál tartományban vagy, de az egyik ciklusod eltér a normálistól? Gondold végig, hogy mit csináltál ebben az időszakban. A hormonok működését befolyásolhatja a stressz, az alváshiány, a gyógyszeres kezelések vagy az étkezési szokások.
Próbálj meg egészséges életmódot folytatni, és nézd meg, hogy ettől visszaáll-e a normális hosszúságra.

Az ovuláció pontja

A táblázatodat figyelve meg tudod határozni, hogy mikor ovuláltál. Ez leggyakrabban az utolsó sötétkékkel jelölt napon történik. Az ovuláció pontjának meghatározás különösen fontos a termékenység meghatározása szempontjából, mert a termékenységi ablakod egyik meghatározója.

A luteális fázis hossza

A luteális fázis az ovuláció után kezdődik és szürke napokból áll. Egy átlagos nő luteális fázisa körülbelül 9-18 napos. Ez a hossz arra utal, hogy egészséges szintű progeszteron hormont termel.