Az ovuláció és a termékenységi ablak felismerése

A FEMM alkalmazás segíthet a várandósság elkerülésében vagy elérésében, mert segíti az ovuláció és a termékenységi ablak beazonosítását.

Az ovuláció közeledtével az ösztrogén hormon szintje növekszik, ami serkenti a méhnyaknyák termelődését, mely az ovuláció környékén erősen nyúlós, átlátszó és bőségessé válik. A FEMM alkalmazásban sötétkékkel rögzítjük a nagyon nyúlós, legtermékenyebb nyákot. Mivel a hímivarsejtek a méhnyaknyákban több napon át életképesek, termékenynek tekintünk attól kezdve, hogy nyákot tapasztalsz.

A ciklusod utolsó sötétkék napja a peak (csúcs) napod, mert ezen a napon a legmagasabb az ösztrogén hormon szintje. Az ovuláció bármikor bekövetkezhet a peak (csúcs) nap előtti 3 nappal kezdődő és a peak nap utáni 3. napig terjedő időszakban. Ez az időszak, azaz a méhnyaknyák megjelenése és 3 nappal a peak (csúcs) napod utáni időszak az ún. termékenységi ablakod.

Várandósság elérése érdekében, a termékenységi ablak idején a legjobb szeretkezni. A legalkalmasabbak erre a sötétkék napok, amikor a legtermékenyebb típusú nyákot tapasztalod. Ez a fajta nyák akár 5 napon át képes életben tartani a hímivarsejteket, lehetővé teszi, hogy azok a petesejtet - miután ovulációkor a tüszőből kiszabadult - felkutassák és megtermékenyítsék.

A várandósság elkerülése érdekében, kerüld a nemi életet a termékenységi ablakod idején.
A FEMM családtervezési szabályainak pontosabb megismerése érdekében vedd föl a kapcsolatot FEMM oktatóval vagy végezz el egy FEMM képzést.